Drechtstreek 1 bekert verder

01 maart 2023 • 10:59

PAPENDRECHT - In de bekerwedstrijd tegen Tholense Boys heeft Drechtstreek zich dinsdagavond geplaatst voor de volgende ronde van de bekercompetitie. Het won met 1-0. Drechtstreek speelde de wedstrijd met een flink aantal spelers uit het 2e elftal en de JO19-1. Matchwinnaar was Timo Velberg die in de 85ste minuut het enige doelpunt van de weedstrijd scoorde.

De Oostpolder ploeg zette vanaf het begin veel druk op zijn tegenstander maar doelpunten bleven uit. Men kwam niet verder dan een aantal goede aanvallen maar de Zeeuwse verdediging hield stand en er werd niet gescoord.

In de tweede helft leek Drechtstreek steeds dichter bij een goal te komen. Zo was Timo Velberg dicht bij de 1-0 maar doelman David Niepce wist diens doelpoging knap te pareren. De doelman hield ook stand toen de jonge voorhoede van Drechtstreek een ware stormloop op het doel uitvoerde. Die stormloop moest wel haast tot een doelpunt leiden en dat gebeurde ook. Desley Tolenaar wist de bal zo’n vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd strak voor het doel te brengen en Timo Velberg kopte de 1-0 binnen.

In de resterende tijd en de bijna 10 minuten extra speeltijd controleerde Drechtstreek de wedstrijd en met de 1-0 eindstand behaalde het de volgende ronde van het bekertoernooi.