PKC speelt in matige wedstrijd gelijk tegen KCC

12 maart 2023 • 16:43 door de redactie

PAPENDRECHT - Op zaterdag 11 maart 2023 speelde PKC een uitwedstrijd tegen KCC in Capelle aan den IJssel.

De eerste helft was kwalitatief erg slecht. PKC was totaal niet scherp en miste vaak met de eerste schoten de korf. Ook KCC speelde regelmatig slordige aanvallen. Na bijna tien minuten spelen stond het dan ook slechts 3-2. Toch was het KCC dat vrijwel de gehele eerste helft op voorsprong stond. Pas twee minuten voor rust scoorde Sanne van der Werff de gelijkmaker (6-6) en vanaf dat moment begonnen de doelpunten te vallen. KCC ging met een 10-8 voorsprong de rust in, met als belangrijkste doelpuntenmaakster Demi van Oosten die al vier treffers op haar naam had.

Er volgde een gelukkig leuke tweede helft met veel meer doelpunten. KCC pakte telkens de voorsprong en kreeg zelfs twee keer de kans op de vier verschil. Die kansen werden niet verzilverd, terwijl de bezoekers aan de andere kant wél scoorden en de marge daarmee weer verkleinden tot twee. Sterker nog, PKC kwam een paar keer op gelijke hoogte dankzij Brett Zuijdwegt en Sanne van der Werff, maar kon nooit op voorsprong komen. Er volgde een heel spannende eindfase waarin beide ploegen kansen kregen op de winst, maar het bleef uiteindelijk bij een gelijkspel. (Uitslag: 23-23)