PKC verliest van Blauw-Wit, maar eindigt wel als koploper Korfbal League

25 maart 2023 • 20:27 door de redactie

PAPENDRECHT - Op zaterdag 25 maart speelde PKC de laatste ronde van de Korfbal League tegen Baluw-Wit in Amsterdam.

In de beginfase was het initiatief bij PKC, dat van 0-1 uit liep naar 1-3, maar daarna trok Blauw-Wit de stand gelijk, tot 4-4 na tien minuten korfballen. In het restant van de eerste helft werd duidelijk dat Blauw-Wit met de mannen veel inzakte op het schot van PKC en zo veel ballen pakte. De thuisploeg leverde veel energie en zag dat beloond worden met een voorsprong (9-6) die tot aan de rust behouden bleef (10-8 rust). Blauw-Wit stond goed te spelen, maar profiteerde ook van het feit dat PKC erg matig stond af te ronden.

Na rust werd het gat opnieuw drie (12-9) maar Laurens Leeuwenhoek, die in de rust in de ploeg kwam, bracht meer rust en organisatie bij de ploeg uit Papendrecht. Hij en Richard Kunst dichtten het gat (13-13) waarna Arjen van Houwelingen voor het eerst sinds de beginfase PKC op voorsprong zette. Het resulteerde in een time-out, waarna Blauw-Wit een fase lang alles naar binnen pompte en daar drie strafworpen op rij mee verdiende – en verzilverde. Een briljante goal van Frank Mostard in de buzzer bracht het verschil zelfs op vijf in het voordeel van de Amsterdammers (19-14) met nog een kwartier te spelen. In dat laatste kwartier waren de doelpunten schaars.

PKC liet zich niet opjagen en kroop langzaam maar zeker dichterbij, tot 20-19. Die stand bleef lang op het scorebord omdat het scoren bij beide ploegen stokte. Met nog iets minder dan anderhalve minuut op de klok zette Jordi van Elburg het verschil weer op twee (21-19) en hoewel Leeuwenhoek nog wat terugdeed, kon PKC niet voorkomen dat het Amsterdamse feestje gevierd werd. PKC heeft werk aan de winkel met het oog op de play-offs. (Uitslag: 21-20)