Ook in deel 2 is Papendrecht de sterkste

12 april 2023 • 09:08 door Josette Huisman

PAPENDRECHT - Op tweede paasdag heeft Papendrecht zich op het eigen Slobbengors in de tweede helft van de op 18 maart gestaakte wedstrijd tegen EBOH niet laten verrassen. De eerste minuten waren wel voor het agressief startende EBOH. Na 2 minuten moest Papendrecht-doelman Roy Rijntjes al handelend optreden toen de bal van kortbij werd ingetikt.

Pas in de 65e minuut kwam de eerste opgelegde kans voor Papendrecht. Jurvenny Bernadina schoot echter in vrije positie naast. Twee minuten later kroop Papendrecht door het oog van de naald toen een inzet van Robin Matena op de paal belandde. Dit werkte als een soort wake-upcall voor Papendrecht. Kort daarna zette Daniel van Gorp Jarden van Ek vrij voor EBOH doelman Jan-Arie van Kouwenhoven maar ook hij zag zijn inzet naast gaan. Enkele minuten later maakte hij dat echter goed door Bernadina op maat te bedienen waardoor de 3-1 op het scorebord verscheen. Tien minuten voor tijd was het Bernardina die zelfs de 4-1 aantekende. Dat kort voor tijd Haris Brzac de eindstand op 4-2 bepaalde, was voor de statistieken.

Nu de stand is gelijkgetrokken heeft Papendrecht een luxe voorsprong van 9 punten op eerste achtervolger GJS. Daarnaast heeft Papendrecht een veel beter doelsaldo dan de overige achtervolgers. Met nog 6 wedstrijden te gaan biedt dat de nodige perspectieven. Zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen Alblasserdam. Als die ook in winst kan worden omgezet, komt het kampioenschap wel heel dichtbij.

Geschreven: Theo Wolters
Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, Ruiz, Van der Werff, Leenheer, Molenaar, Saffignani, Bernadina, Van Gorp, Van Ek.