Drechtstreek wint opnieuw van Hardinxveld

22 mei 2023 • 09:03 door de redactie

PAPENDRECHT - Net als in de uitwedstrijd op 28 januari heeft Drechtstreek Hardinxveld geklopt met een 1-0 overwinning. Opnieuw waren de ploegen prima tegen elkaar opgewassen maar Drechtstreek veroverde drie punten. Hardinxveld was gezien de stand op de ranglijst zeker favoriet maar een benutte strafschop van Desley Tolenaar kort voor rust bepaalde de eindstand op 1-0.

Na een uitstekende reeks overwinningen had Hardinxveld net als in januari een zware dobber aan Drechtstreek. De ploeg heeft zich al geplaatst voor de nacompetitie maar de nederlaag deed toch zeer. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Er werden stevige duels uitgevochten maar de goed leidende scheidsrechter Harun Coskan had de zaak goed in de hand. Enkele minuten voor rust werd een Drechtstreek speler binnen de 16 neergehaald en de scheidsrechter kende een strafschop toe aan Drechtstreek. Volgens de Hardinxveld brigade was er zeker geen sprake van een strafschop en de gemoederen daarover liepen even hoog op. Scheidsrechter Coskan hield echter voet bij stuk en Desley Tolenaar schoot zijn penalty feilloos  achter Hardinxveld doelman Marc Koning. Zo werd de rust bereikt met een 1-0 tussenstand.

In de tweede helft lieten beide ploegen zien dat ze voluit wilden gaan. Er ontstonden voor beide doelen gevaarlijke situaties. Doelman Joris Moesman  moest enkele keren stevig ingrijpen maar hij hield zijn doel schoon.  Bij één aanval claimde Hardinxveld een strafschop maar de scheidsrechter oordeelde dat er sprake was van een gespeelde valpartij door Aldo Tagliasacchi en hij liet doorspelen. Zo eindigde de wedstrijd in een overwinning voor de ploeg van interim-trainer Jan Kroos.

Komende zaterdag is de laatste speelronde van de competitie. Daarin speelt Drechtstreek de uitwedstrijd in en tegen Bergambacht dat twaalfde staat en zal degraderen.

Verslag en foto's: Piet van Beest