Papendrecht sluit af met winst

29 mei 2023 • 13:48 door Josette Huisman

PAPENDRECHT - Op een zonovergoten Slobbengors heeft Papendrecht het seizoen afgesloten met een 3-0 overwinning op Wilhelmina’26. Binnen 3 minuten stond de 1-0 al op het bord. Donovan Stewart kreeg na een corner de bal voor zijn voeten en schoot die via een stuit achter Joran de Laat. Papendrecht had daarna het betere van het spel met veel balbezit maar kon lange tijd niet echt gevaarlijk worden.

Wilhelmina’26 was bij de eerste echte aanval direct gevaarlijk. Samuel Hartgers kon alleen richting Roy Rijntjes. Zijn schuiver in de verre hoek kon niet door Rijntjes gepareerd worden. De Papendrecht-doelman kreeg hulp van Jillroy Ruiz die de bal van de lijn haalde. In het tweede deel van de eerste helft nam Wilhelmina’26 het initiatief over van Papendrecht en kreeg wat mogelijkheden op de gelijkmaker maar de Papendrechtse defensie hield de zaak dicht. Het overwicht van Wilhelmina’26 kwam abrupt tot een eind toen Nicky van Ooijen een rode kaart kreeg na een grove overtreding op Michael van Rooijen. Vlak voor de rust kreeg Jarden van Ek een enorme kans om de voorsprong te verdubbelen. De voorzet van Donovan Stewart werd bij de tweede paal van dichtbij op Joran de Laar geschoten. De rebound was voor Van Ek maar zijn inzet ging naast.

Na de rust liet Wilhelmina’26 zich niet meer zien in het strafschopgebied van Papendrecht. De thuisploeg voetbalde vrijuit en creëerde de nodige kansen. Donovan Stewart verscheen alleen voor Joran de Laat maar kreeg de bal niet langs de Wilhelmina’26-keeper. Even later werd Stewart weer diep gestuurd. Joran de Laat kon buiten zijn zestienmetergebied koppend de bal wegwerken. Djerrel Saffignani pikte de bal op. Zijn lob over De Laat belandde op de lat waarna de meegelopen Jarden van Ek de 2-0 simpel binnen kon tikken.

Het laatste deel van de wedstrijd had niet veel meer om het lijf. Het enige noemenswaardige feit was de 3-0 van Daniel van Gorp. De spits verscheen na een geweldige steekbal van Rick Molenaar alleen voor Joran de Laat en schoof de bal beheerst in de verre hoek. Het affluiten van scheidrechter Mike Klaare betekende het einde van een mooi seizoen. Papendrecht behaalde uit 26 wedstrijden 63 punten, liefst 11 meer dan nummer 2 GJS.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen (Bernadina), Baars, Ruiz, Van der Werff, Saffignani, Leenheer (Meulstee), Bravenboer (Nieveld), Molenaar, Van Ek (Van Wijk), Stewart (Van Gorp).

Wedstrijdverslag en foto: Edwin Schreurs