dinsdag 19 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Aanpak van 'menstruatie-armoede' in Papendrecht

20 september 2021 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Mensen die leven in armoede moeten elke dag lastige keuzes maken. Als er weinig geld is en men moet kiezen tussen eten kopen of menstruatiemateriaal kopen, dan wordt er vaak gekozen voor eten. De PvdA Papendrecht heeft hier onlangs aandacht voor gevraagd.

De gemeente Papendrecht heeft via de werkgroep Armoede navraag gedaan over de situatie in Papendrecht. Zo zijn er gesprekken geweest met De Lage Waard en het Willem de Zwijgercollege.

Wethouder de Ruijter geeft aan: "De zorgcoördinatoren van de scholen kenden geen signalen van 'menstruatie-armoede'. Op De Lage Waard kunnen er menstruatieproducten worden opgehaald, als iemand die niet bij zich heeft. De zorgcoördinatoren zijn opgeroepen om te monitoren op mogelijke signalen.

Daarnaast zijn we in gesprek met Bij Bosshardt en de voedselbank over het aanbieden van menstruatieproducten  voor de doelgroep. Via het Kinderfonds kan de voedselbank vanaf heden gratis pakketten met producten krijgen en hiermee bleek duidelijk in een behoefte te worden voorzien."

 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!