vrijdag 21 januari 2022

Alles over Papendrecht

College B&W neemt geen initiatief voor een lightrailverbinding naar Rotterdam

1 november 2021 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - De fractie Onafhankelijkk Papendrecht (OP) is al jaren een groot voorstander van de aanleg van een lightrailverbinding tussen Papendrecht en Rotterdam. Hierbij zou de Merwede-Lingelijn langs de A15 worden doorgetrokken en via Ridderkerk naar Rotterdam gaan.

Ruud Lammers van OP had vernomen dat er nog geld over was uit het Nationale Groeifonds en is verbaasd dat de gemeente Papendrecht geen aanvraag heeft ingediend, omdat zodoende een deel van de aanleg van de lightrailverbinding te kunnen bekostigen.

Ruud Lammers: "Heeft de gemeente Papendrecht überhaupt een plan, met andere aangrenzende gemeenten samen, ingediend om een Lightrailverbinding vanuit Rotterdam via Ridderkerk, Alblasserdam, Papendrecht, naar Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam/Molenlanden tot stand te brengen?"

Het college gaf als antwoord: "Op dit moment zijn er geen concrete plannen voor het aanleggen van een lightrail, waardoor een aanvraag niet opportuun is. Tevens nemen we als Papendrecht niet het initiatief voor de totstandkoming van een dergelijk plan."

Ook is bekend dat de gemeente Ridderkerk geen voorstander is van een lightrailverbinding door hun gemeente, dus dan wordt het sowieso al een lastig verhaal.

In de omgevingsvisie wordt de mogelijkheid nog wel open gelaten. Daar staat: "Een lightrailverbinding met Rotterdam kan een mooie oplossing zijn, maar dat is waarschijnlijk een oplossing voor de lange termijn."

Overigens was ook de fractie ChristenUnie een voorstander van een lightrailverbinding tussen Papendrecht en Rotterdam. Op 9 februari 2018 had de fractie een persbericht met dit plan verzonden. Maar op dit moment is het plan niet meer aan de orde en staat het ook niet meer in het verkiezingsprogramma.

Zie ook:

Lees meer over:

college van B en W lightrail
Deel dit bericht met je vrienden!