Saturday 25 September 2021

Alles over Papendrecht

In de (in originele staat herstelde) cel houden 3 vertegenwoordigers van de sterke arm een ‘boef’ in de gaten.

Dorpsbehoud te bezoeken tijdens Open Monumentendag en de Proeverij

7 september 2021 (door Josette Huisman)

PAPENDRECHT - Veel verenigingen en instellingen doen mee aan de Proeverij, georganiseerd door Sterk Papendrecht, sommige op 10 september, andere op 10 en 11 september.

Op zaterdag 11 september van 10:00 - 16:00 uur is er bij en in Museum Dorpsbehoud veel te beleven. Wegens groot succes op 17 juli in de herhaling: onze verkoopkraam met de boekenaanbieding 2e boek voor de halve prijs, ertepellers, maar ook (regeren is vooruit zien) warme gebreide slofjes, mooie geborduurde kleedjes. Bijzondere artikelen voor een ‘mooi prijsie’: een aantal ‘petereuliestellen’, ideaal voor draadjesvlees en stoofpeertjes of gewoon voor de sier.

Gratis te proeven: lekker bakkie koffie of thee met een ‘snee koek met goeie butter (roomboter).
In het museumpand (bouwjaar 1920) is ter gelegenheid van Open Monumentendag de gehele dag de mogelijkheid deel te nemen aan een gratis coronaproof rondleiding.

In de grote zaal is een fototentoonstelling te zien, die in 1996 is samengesteld voor het toen 50-jarig jubileum van Garage van Wijngaarden.

Dit familiebedrijf, opgericht in 1946, was van af 1958 een markant punt aan de Veerweg. In 2018, na 72 jaar, gingen de deuren van Papendrechts oudste garagebedrijf dicht om op termijn plaats te maken voor woningbouw. De foto’s laten zien welke plek dit bedrijf innam in ons dorp, voor de inwoners maar ook voor het verenigingsleven. Een feest der herkenning.

Er is een puzzeltocht door het museum met leuke prijzen. De antwoorden op de vragen zijn bijna allemaal te vinden in de diverse museumruimtes, dus ook voor mensen die nog niet zo lang in Papendrecht wonen.

Museum Dorpsbehoud is toegankelijk voor minder valide mensen (er is ook een traplift). Bestuur en vrijwilligers rekenen op veel bezoek en natuurlijk op veel klandizie.

De keuken is ingericht in jaren ’50 stijl, met talloze oude keukenattributen.
Het oude mechanische torenuurwerk van de Grote Kerk tikt al vele jaren de uren weg in de kleine zaal.
Foto Stichting Dorpsbehoud Papendrecht
Deel dit bericht met je vrienden!