Drechtstreek verliest van Roda Boys

21 september 2020

PAPENDRECHT - Drechtstreek is in de eerste competitiewedstrijd meteen geconfronteerd met een fikse nederlaag. Roda Boys is traditioneel een club met ambities naar een koppositie maar gezien de goede resultaten in de bekercompetitie had men in de Oostpolder op een beter resultaat voor Drechtstreek gehoopt.

Tijdens de eerste helft vertoonden beide ploegen een onrustig wedstrijdbeeld. Er was nauwelijks sprake van leuke combinaties en sprankelend voetbal. Het enige lichtpuntje was de strafschop die Mark Kunst mocht nemen na een overtreding op Dion Warner in het strafschopgebied. Zo werd de rust bereikt met een 1-0 voorsprong voor de blauw-witten.

In de tweede helft trok Roda Boys het spel meer en meer naar zich toe. Drechtstreek kwam er nauwelijks meer aan te pas en leed regelmatig balverlies. Het speelde slordig maar wist zich wel enkele kansjes te scheppen. Na een klein kwartier scoorde Roda Boys de gelijkmaker en in het laatste kwartier van de wedstrijd voegde het daar nog drie doelpunten aan toe. Dat bracht de eindstand van 1-4 op het bord.

Opmerkelijk feit was nog dat doelman Dennis Sleiffer, net als een week eerder, een strafschop wist te stoppen. Die strafschop was aan Roda Boys toegekend na een overtreding van Patrick Kunst in het strafschopgebied. Diens duwfout was in de ogen van de Alblasserdamse scheidsrechter Niels Felix zo ernstig dat Kunst met rood het veld moest verlaten.

Na deze matige vertoning aan coach Paul Koster de taak om zijn ploeg klaar te maken voor de uitwedstrijd  tegen GJS in Dalem. Aanvang van die wedstrijd is 15.00 uur.