Saturday 25 September 2021

Alles over Papendrecht

Foto's: Richard van Hoek

Eerste e-bike stalling van Papendrecht geopend

7 juli 2021 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Op woensdag 7 juli heeft wethouder Kees de Ruijter de slimme e-bikestalling aan de zuidkant van de Burgemeester Keijzerweg ter hoogte van de kruising met de Jan Steenlaan geopend. Daarmee is Papendrecht bij de eerste gemeenten in Nederland met een dergelijke innovatieve stallingsmogelijkheid voor e-bikes.

Veilige plek voor e-bike
De rekken zijn volkomen veilig, want ze zijn alleen te openen en te vergrendelen met een smartphone of met een contactloze pas, b.v. de OV-chipkaart. Verder wekt deze innovatieve fietsenstalling haar eigen energie op met zonnepanelen in het dak. Door de realtime informatie (met behulp van de app Bikeep) kan een fietser van tevoren zien of er een plekje vrij is en deze reserveren. Vervolgens kan de e-bike veilig gestald worden.

Slimme sensoren
De fietsenstalling is verder uitgerust met een aantal slimme sensoren. Die meten het gebruik van de stalling, de luchtkwaliteit, het energiegebruik, de energieopbrengst, de status van de accu's en het stroomverbruik voor het opladen van accu's. En tenslotte kun je ook nog eens via gratis Wi-Fi je mail  checken.

De innovatieve fietsenstallingen zijn – mede dankzij een subsidieregeling van de provincie Zuid-Holland – ontworpen en gemaakt door InfraMarks.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!