zondag 5 december 2021

Alles over Papendrecht

Foto: Richard van Hoek

Fietsoversteek Andoornlaan voorzien van fietssilhouetten

14 augustus 2021 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Bij de fietsoversteekplaats bij de Andoornlaan nabij PKC zijn op vrijdag 13 augustus aan beide zijden twee opvallende fietssilhouetten geplaatst. Die moeten de automobilisten er op attenderen dat hier een oversteekplaats voor fietsers.

Uit een recent gehouden audit bleek dat de inrichting van de Andoornlaan ter hoogte van de oversteekplaats beter kan. De oorzaak lijkt te liggen bij overstekende fietsers, en de schrikreactie daarop bij automobilisten. Daarom worden er dit jaar extra maatregelen getroffen om de zichtbaarheid van de oversteekplaats te vergroten. 

Naast de geplaatste fietssilhoueten, wordt binnenkort ook de lichtintensiteit van de lichtmast bij de oversteek verhoogd. Een vergelijkbare lichtkleur en –intensiteit worden ook toegepast in de onderdoorgang van de N3 zodat dit aansluit bij de rest van het wegvak van de Andoornlaan.

Binnen nu en twee jaar is het idee om de oversteekplaats in oostelijke richting te verplaatsen en een middengeleider aan te brengen. Dit zorgt voor meer overzicht, en lagere snelheid van auto's.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!