vrijdag 21 januari 2022

Alles over Papendrecht

Gemeente onderzoekt uitbreiding openingstijden overdekte fietsenstalling

5 november 2021 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Afgelopen maandag 1 november 2021 is de overdekte fietsenstalling in gebruik genomen. Veel gebruikers zijn hier enthousiast over de fietsenstalling en deze wordt dan ook veelvuldig gebruikt.
Op het artikel dat we maandag hadden geplaatst, zijn diverse vragen gekomen. We hebben daarom wethouder Kees de Ruijter een aantal vragen gesteld, waar hij een antwoord op heeft gegegen, zie hieronder:

Vraag: Hoeveel geld scheelt het per jaar nu de fietsenstalling niet meer op het plein staat met personeel, maar in een pand met beveiligingscamera?
Antwoord: "We verwachten het 1e jaar een budgetvoordeel met een ondergrens van € 60.000,- per jaar te bereiken. Als de pilot een succes blijkt, verwachten we dat dit voordeel de komende jaren nog kan oplopen."
 
Vraag: Wat gebeurt er met het personeel van Drechtwerk?
Antwoord: "Het contract met Drechtwerk voor hun werkzaamheden bij de fietsenstalling loopt per 1 januari 2022 af. Tot die tijd blijven zij aanwezig in de overdekte fietsenstalling. De medewerkers zijn in dienst van Drechtwerk en blijven in dienst bij Drechtwerk."

Vraag: Waarom zijn de openingstijden niet iets langer gemaakt, zodat het personeel ook hun fiets daar kan stallen? Of is het alleen voor de bezoekers van de winkels bedoeld?
Antwoord: "We monitoren de eerste tijd het gebruik van de overdekte fietsenstalling. We hebben voorlopig de openingstijden van de voormalige buitenfietsenstalling aangehouden, maar we onderzoeken ook of het mogelijk is om op korte termijn de openingstijden van de fietsenstalling te verruimen."

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!