zondag 7 maart 2021

Alles over Papendrecht

Gemeente realiseert watercompensatie bij Ary Scheffersingel

26 januari 2021 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - De rijksweg A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht kent veel filevorming tijdens de spitsperioden. Om de doorstroming op de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht te verbeteren, voegt Rijkswaterstaat binnen de bestaande geluidschermen in beide richtingen een rijstrook toe.

Om dit extra verhard oppervlak te compenseren moet er watercompensatie van 1309 m² worden gerealiseerd in de gemeente Papendrecht. Van Rijkswaterstaat ontvangt de gemeente subsidie om die extra verharding te compenseren met meer open water.

De gemeente heeft hiervoor onder andere een gedeelte een stuk grond aangewezen dat aan de Ary Scheffersingel ligt. Op de foto is goed te zien dat de singel nu een stuk breder is geworden.

In totaal zijn er op drie locaties natuurvriendelijke oevers aangelegd. Het gaat om ongeveer 2.700m² extra water wat hiermee wordt gecreëerd, en wordt benut om de biodiversiteit binnen de gemeente te vergroten. In november zijn de werkzaamheden langs het fietspad N3 uitgevoerd en vorige maand bij het Molenpad.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!