maandag 19 april 2021

Alles over Papendrecht

Gemeente verwijdert voetbrug bij voormalige Beatrixschool

29 oktober 2020 (door De redactie)

PAPENDRECHT - Op 2 november starten werkzaamheden om de voetbrug aan de achterzijde van Westeind 130 te verwijderen. Het verwijderen van de voetbrug zal naar verwachting binnen een week zijn afgerond.
Deze werkzaamheden sluiten aan op de ontwikkelingen van de voormalige Beatrixschool op deze locatie. Omwonenden hadden op 10 oktober de mogelijkheid om kennis te maken met de nieuwe bewoners van de oude school, waarbij de plannen voor deze locatie zijn toegelicht.

Vervanging zes bruggen in Papendrecht
Ook wordt op 2 november - in opdracht van gemeente Papendrecht - door de firma Damsteegt gestart met de vervanging van 6 bruggen op diverse locaties binnen Papendrecht.
De werkzaamheden nemen naar verwachting een week per brug in beslag. Gedurende de werkzaamheden zijn de bruggen afgesloten voor het verkeer.

Op basis van periodieke inspecties is vastgesteld dat de bruggen die worden vervangen het einde van hun technische levensduur hebben bereikt. Alle bruggen worden vervangen door nieuwe bruggen, met uitzondering van de brug in Park Noordhoeksewiel (ten zuiden van molen), die wordt omgevormd tot duikerbrug.

Het gaat om de volgende bruggen:

  • Brug KW037, Sleedoornhof – Ranonkeldreef, week 45 (02 nov. t/m 06 nov.)
  • Brug KW009, Park Noordhoekseweiel – CSG De Lage Waard,    week 46 (09 nov. t/m 13 nov.)
  • Brug KW068, Park Noordhoeksewiel (ten zuiden van molen),  week 47 (16 nov. t/m 20 nov.)
  • Brug KW004, Park Noordhoeksewiel (nabij volkstuinen), week 48 (23 nov. t/m 27 nov.)
  • Brug KW074, Nicolaas Beetsstraat – Noordhoek, week 49 (30 nov. t/m 04 dec.)
  • Brug KW064,  Sportpark Oostpolder – fietspad N3, week 50 (07 dec. t/m 11 dec.)

De planning voor de uitvoering van de werkzaamheden is onder voorbehoud en onder ander afhankelijk van de weersomstandigheden. Op de digitale projectenkaart van gemeente Papendrecht (https://papendrecht.maps.arcgis.com) kunt u de locaties van de bruggen inzien. De bruggen zijn in de projectenlijst te vinden onder het brugnummer.

Lees meer over:

brug beatrixschool
Deel dit bericht met je vrienden!