vrijdag 21 januari 2022

Alles over Papendrecht

Gemeenteraad stemt in met uitwerking plannen woontoren Veerpromenade

10 november 2021 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Op de lege plek naast het gemeentehuis, waar voorheen het Van der Kevie pand stond, wil de gemeente een beeldbepalend gebouw laten ontwikkelen met ongeveer 30 appartementen en een commerciële plint.

In de gemeenteraadsvergadering van donderdag 4 november werd het voorstel besproken om in te stemmen met de stedenbouwkundige uitgangspunten voor de ontwikkeling van de locatie Veerpromenade en een voorkeur uit te spreken voor het model met twee torens voor de verdere ontwikkeling van het plan.
In de zaal waren ook diverse omwonenden aanwezig.

In de commissievergadering van 13 oktober bleek dat alleen de twee kleine partijen Onafhankelijk Papendrecht en GroenLinks waren duidelijk tegen verdere uitwerking van de plannen en vanavond was dat niet anders.

Bert Grimmius (GroenLinks) kwam met een amendement 'Speel geen theater, bouw er één' om eerst nog onderzoek te doen of het theater en/of de bibliotheek en/of de Volkuniversiteit kan worden verplaatst naar de Veerpromenade. Al snel werd echter duidelijk dat dit voorstel niet op voldoende draagvlak kon rekenen, waarop Bert Grimmius deze introk, zodat het niet tot een stemming kwam.

Akkie Bokma (VVD) en Pieter-Jan den Dekker (ChristenUnie) kwamen met een amendement om niet alleen te kiezen voor een model met twee torens, maar ook een ander model als mogelijkheid open te houden, dat dezelfde of een betere invloed heeft op het uitzicht, schaduwwerking voor de omwonenden en de windeffecten.

Het amendent werd goedgekeurd met 18 stemmen voor en 3 tegen. Bert Grimmius (GroenLinks), Ruud Lammers (OP) en Adrie van den Adel (PAB) stemden tegen.

Het totale voorstel werd aangenomen met 17 stemmen voor en 4 tegen. Bert Grimmius (GroenLinks), Ruud Lammers (OP), Adrie van den Adel (PAB) en Sandra Verdoorn (PAB) stemden tegen.
Het college kan nu dus verder gaan met de volgende fase en de plannen uitwerken.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!