vrijdag 22 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Grote bezuinigingsoperatie van 8 miljoen gaat van start

3 december 2020 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht moet de komende jaren flink gaan bezuinigingen, anders ontstaat er in 2025 een jaarlijks tekort van maar liefst acht miljoen euro.

Vandaag heeft verantwoordelijk wethouder Pieter Paans de pers, ambtenaren en raadsleden ingelicht dat het grootschalige traject van start gaat.

Er is een lijst gemaakt van 182 mogelijke bezuinigingen.
De afgelopen paar maanden zijn alle Papendrechtse verenigingen die van de gemeente subsidie ontvangen, persoonlijk gebeld met de aankondiging dat het proces gaat starten.

Wethouder financiën Pieter Paans: "We moeten het tekort nu terugdringen om te voorkomen dat dit anders serieus ingrijpt op ons maatschappelijk leef- en woonklimaat. Dat betekent dat soms moeilijke keuzes moeten worden gemaakt."

Helaas kunnen de Enecogelden niet worden ingezet om het jaarlijks tekort weg te werken, omdat dit een eenmalige meevaller was. Wel kunnen de gelden worden ingezet om bijvoorbeeld zonnepanelen aan te schaffen of gebouwen goed te isoleren, zodat er jaarlijks kosten worden bespaard.

Wethouder Pieter Paans: "Het wil niet zeggen dat iedereen die op de lijst staat ook daadwerkelijk te maken krijgt met bezuinigingen. Het gaat ons niet alleen om het korten van budgetten, maar ook om het nadenken hoe zaken slimmer en efficiënter kunnen worden geregeld, met behoud van kwaliteit en karakter."

In het voorjaar worden de eerste knopen doorgehakt, dan wordt er bekend gemaakt welke organisaties subsidie zullen moeten inleveren. En net voor de zomer is de volgende stap: dan komt het college met concrete voorstellen voor de overige bezuinigingen.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!