zondag 28 november 2021

Alles over Papendrecht

Herdenkingsvlucht afgelast vanwege slechte weersverwachting

4 mei 2021 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Vanavond zouden er zes historische vliegtuigen een herdenkingsvlucht over Papendrecht vliegen. Vanwege de slechte weersverwachting heeft het 4 mei Comité moeten besluiten om dit af te gelasten.

Herdenking
Net zoals vorig jaar is het onmogelijk samen 4 mei te herdenken met een gezamenlijke stille tocht. Maar hoe anders alles ook is, toch zullen we ook dit jaar op 4 mei de doden herdenken.
Op de oorlogsgraven worden bloemen gelegd, evenals bij de Joodse gedenksteen en bij het voormalig woonhuis van Gerrit van Dalen.

Bij het oorlogsmonument zullen burgemeester Moerkerke en Wim de Leur (voorzitter 4-mei comité) een krans leggen. Ook dit is zonder publiek.

Digitale bloem
Net als vorig jaar kun je ook nu weer een digitale bloem leggen bij twee oorlogsmonumenten in de monumentendatabase. Je bepaalt zelf bij welk monument je een bloem legt en je kunt kiezen uit een roos, gerbera of iris. Het is ook mogelijk om een persoonlijke boodschap achter te laten. Hier in Papendrecht kun je kiezen voor het Oorlogsmonument bij De Algemene Begraafplaats of bij Het Lancaster Monument. Wil jij een bloem leggen? Ga dan naar https://www.4en5mei.nl/oorlogsmonumenten/bloemen-leggen

Zie ook:

Lees meer over:

Dodenherdenking vliegtuigen
Deel dit bericht met je vrienden!