zondag 5 december 2021

Alles over Papendrecht

Sinterklaas in Papendrecht 2019

Intocht Sinterklaas Papendrecht gaat verder met alleen roetveegpieten

2 oktober 2021 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Tijdens de gemeenteraadvergadering van 30 september werd door Trijntje van Es van D66 aandacht gevraagd voor de komende Sinterklaasintocht.

Vorig jaar had D66 de Sinterklaasintocht op de agenda gezet en dan met name de vraag of de organisatie van de intocht nog wel zwarte pieten wil laten meelopen.

De laatste tijd roept de figuur van Zwarte Piet steeds meer discussie op, zo ook in de Papendrechtse politiek. "Zwarte Piet heeft een kwetsende uitwerking op mensen van kleur, met name op kinderen. Dit is niet gewenst, temeer omdat het feest een samenbindend effect zou moeten hebben, gaf D66 vorig jaar aan."

Burgemeester Moerkerke had destijds toegezegd hierover in gesprek te gaan met de organisatie van de intocht. Trijntje van Es wilde graag van waarnemend burgemeester Jetten weten of er inmiddels een gesprek heeft plaatsgevonden met de organisatie en wat hiervan de uitkomst zou zijn.

Burgemeester Jetten gaf aan dat er inmiddels een antwoord is gekomen. Dit jaar zullen er alleen roetveegpieten zijn. Het is alleen nog onzeker hoe de sinterklaasintocht er precies uit zal zien, want de covid pandemie is nog niet voorbij.

Trijntje van Es was verheugd op dit antwoord: "We hopen natuurlijk dat corona het voor Sinterklaas mogelijk maakt om helemaal uit Spanje hier naar toe komen."

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!