zondag 24 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Jongens achterhalen dieven van telefoons en ID-kaarten dankzij Snapchat

13 augustus 2020 (door Hans Huisman)

ALBLASSERDAM - Voor de 16-jarige Nathan uit Papendrecht was het woensdag 12 augustus een heftige middag.

Met een aantal vrienden ging hij zwemmen bij de Boezem.
Ineens bleek dat zijn rugzak met inhoud (telefoon, jbl box, bankpasje, fietssleutel) was gestolen. Van zijn vriend was een iPhone, identiteitskaart en portemonnee met pinpas gestolen. Snel waarschuwde Nathan zijn vader, die naar Alblasserdam reed en daar tot 17.30 uur heeft rond gereden en jongeren heeft aangesproken en zodoende een deel terug gevonden. Ook de moeder van de vriend van Nathan reed door Alblasserdam. Dankzij de locatie van Snapchat via andere mensen was goed te achterhalen waar deze jongeren naar toe gingen.

Toen miste alleen nog zijn telefoon en fietssleutel. Nathan ging thuis zijn reserve fietssleutel ophalen en ging weer terug naar Alblasserdam. En toen lag in zijn fietskrat zijn telefoon. Nathan wist zeker dat die er 's middags nog niet lag, dus het is voor de ‘jatters’ wel duidelijk geweest hoe serieus de beide families waren om alles weer terug te krijgen waren. Ook de vriendenkring van Nathan had hierbij goed geholpen.

Uiteindelijk werden de daders achterhaald en hebben zij gezegd waar alle spullen lagen. Alles werd gelukkig terug gevonden, de identiteitskaart werd uit een prullenbak gehaald en veel spullen werden uit de bosjes gehaald, verspreid in een parkje. Ook van zijn vriend werden uiteindelijk na veel moeite alle spullen weer teruggevonden.

Lees meer over:

diefstal Boezem Snapchat
Deel dit bericht met je vrienden!