woensdag 8 december 2021

Alles over Papendrecht

Joost Ansems nieuwe gemeentesecretaris gemeente Papendrecht

14 juli 2020 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Joost Ansems wordt de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Papendrecht. De 53-jarige Brabander is de opvolger van Roelof van Netten, die in april de organisatie verliet voor een nieuwe uitdaging in De Bilt.

Het college van burgemeester en wethouders heeft Joost Ansems, na een positief advies van de OR, 14 juli 2020 benoemd tot gemeentesecretaris/algemeen directeur van Papendrecht. Ansems is momenteel nog werkzaam als (waarnemend) gemeentesecretaris bij de gemeente Oisterwijk en start op 14 september a.s. zijn werkzaamheden in Papendrecht. De nieuwe gemeentesecretaris is woonachtig in Oosterhout en heeft drie volwassen dochters.

Voordat Ansems eind 2017 bij de gemeente Oisterwijk ging werken was hij actief voor de gemeente Bergen op Zoom in diverse managementfuncties. Eerder werkte hij ook voor de gemeente Goirle en Ingenieursbureau Oranjewoud. Hij heeft veel ervaring opgedaan binnen gemeenten en met regionale samenwerkingen. Zijn ervaring, persoonlijkheid en competenties sluiten aan bij hetgeen waar Papendrecht naar op zoek was.

Ansems: "Ik voel me trots en blij tegelijk om de nieuwe gemeentesecretaris van Papendrecht te worden. Ik heb veel zin om aan de slag te gaan in deze dynamische gemeente. Papendrecht is een mooi dorp met stedelijke allure tussen de polder en het water. Een fijne plek om te mogen werken. "

Burgemeester Aart-Jan Moerkerke kijkt samen met het college en het managementteam van de gemeente Papendrecht uit naar de komst van Ansems . "Ik heb er veel vertrouwen in dat Joost Ansems verder kan gaan op de ingeslagen weg en dat hij met zijn positieve energie en pragmatische instelling onze gemeente zowel lokaal als in de Drechtsteden een stap verder kan brengen."

Foto Masja Vlaminckx

Zie ook:

Lees meer over:

gemeentesecretaris
Deel dit bericht met je vrienden!