dinsdag 7 december 2021

Alles over Papendrecht

Kapsalon André aan het Erasmusplein gaat de deuren sluiten

25 oktober 2021 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Lia Verhoeven van Kapsalon André aan het Erasmusplein gaat er helaas mee stoppen. Op zaterdag 30 oktober is de kapsalon voor het laatst geopend.

Met pijn in haar hart stopt ze met de zaak, die al sinds 1960 bestaat en was opgericht door André Struik. In 1984 kwam Lia bij André in dienst en in 1997 nam ze de zaak over, waarbij de naam nog gewoon behouden bleef, tot op de dag van vandaag.

Financieel bleek het lastig om de zaak nog langer open te houden. Lia geeft aan dat er verschillende oorzaken zijn: "Tegenwoordig kan iedereen die dat wil een kapsalon starten, want je hebt geen diploma meer nodig. Het aantal kapsalons in Papendrecht is dan ook enorm gegroeid. Verder was het Erasmuslein vroeger een levendig plein, zeker toen er nog een wekelijkse markt was. Nu is de loop op het plein helemaal verdwenen. En tenslotte was de coronaperiode ook een moeilijke tijd, waarin een flink verlies werd gedraaid. Vooral voor m'n vier man personeel ben ik nog even doorgegaan, maar het was uiteindelijk financieel echt niet meer haalbaar."

Lia kan het nu wat rustiger aan doen, maar blijft nog steeds bij het kappersvak betrokken. Zo werkt ze part-time op het Albedacollege in Rotterdam als examinator. Verder is ze ook vrijwilligster bij de Papendrechtse theatergroep Het Masker, waar ze de kapsels verzorgt.

Op zaterdag 30 oktober is de kapsalon voor het laatst geopend van 9:00 tot 14:00 uur. En van 14:00 tot 16:00 uur houdt Lia uitverkoop van professionele Kérastaseproducten, die vrijwel tegen inkoopprijs worden verkocht.

Deel dit bericht met je vrienden!