Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Foto: Frank van den Elsen

Kees de Ruijter op Radio1 als zorgreservist

7 mei 2021 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Het Albert Schweitzer Ziekenhuis heeft te maken met grote personeelsdruk vanwege corona. Er daarom een oproep gedaan aan vrijwilligers die in het verleden in de zorg hebben gewerkt, om zich aan te melden voor losse zorgdiensten, om de verpleegkundigen te ondersteunen.

Onder andere Kees de Ruyter, in het dagelijks leven wethouder in Papendrecht, heeft zich hiervoor aangemeld, om zich in zijn vrije tijd in te zetten. Voorheen heeft hij gewerkt ambulanceverpleegkundige en momenteel heeft hij als wethouder onder andere volksgezondheid in zijn portefeuille.

Interview
Op vrijdagochtend 7 mei kwam Radio1 op bezoek in het ziekenhuis, om Kees de Ruyter live te interviewen.

Kees vertelt met passie: "Vanuit mijn zorgachtergrond voel ik me moreel verplicht om mee te helpen. Ik heb altijd mijn bijscholing gevolgd, dus de basisvaardigheden zijn er nog. En hoewel de zorg is veranderd, zijn patiënten niet veranderd. Die zitten met vragen, met angst, zijn emotioneel en zitten met onzekerheid. Het vaste personeel heeft niet veel tijd voor patiëntenzorg, om even het gesprek aan te gaan en daar draag ik graag m'n steentje aan bij!"

De uitzending is terug te beluisteren via www.nporadio1.nl/gemist (9.20 uur)

Nationale zorgreserve
Het inschakelen van oud-verpleegkundigen en -verzorgenden is een proef, die wordt gecoördineerd door de Nationale Zorgreserve.
Het Albert Schweitzer ziekenhuis is een van de testziekenhuizen die nu uitproberen of er een structureel reserveleger van zorgpersoneel op de been kan worden gebracht voor toekomstige crisissituaties.
Voor meer informatie en/of meehelpen als zorgvrijwilliger, zie www.nationalezorgreserve.nl.


Link op de foto Kees de Ruijter als ambulancemedewerker in een ver verleden, samen met Bram Zijderveld.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!