dinsdag 28 september 2021

Alles over Papendrecht

Knotwilg, De Wielen en Prins Florisschool maken krijttekeningen voor behoud bibliotheek

10 juni 2021 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - De bibliotheek riep de hulp in van alle twaalf basisscholen in Papendrecht om het belang van een goede samenwerking tussen de bieb en het onderwijs te benadrukken.

Diverse Papendrechtse basisscholen zoals De Knotwilg, IKC De Wielen en de Prins Florisschool zijn tegen de voorgenomen bezuiniging voor de bibliotheek en doen daarom deze week mee met een stoepkrijtactie.

Met stoepkrijt hebben de kinderen op het schoolplein met felle kleuren in het groot 'Red de bieb!' geschreven en sommige scholen verbonden ook een leuke les over de bibliotheek aan de actie.

Net zoals de bibliotheek maken ze zich zorgen over de voorgenomen bezuiniging van € 130.000,-. Overigens was dit bedrag een aantal weken geleden nog € 200.000,-. Hoe dan ook is het een enorm bedrag voor de bibliotheek, die ingrijpende keuzes moet gaan maken.

Vanavond is er een inspraakavond, waar de bibliotheek tijdens de gemeenteraadsvergadering zal toelichten waarom deze bezuiniging voor hun onhaalbaar is en het voortbestaan van de bibliotheek in gevaar brengt.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!