vrijdag 21 januari 2022

Alles over Papendrecht

Foto: Onafhankelijk Papendrecht

Nog steeds veel rommel bij Bethlehemkerk, ChristenUnie vraagt om handhaving

16 november 2021 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Een paar maanden geleden heeft OP aandacht gevraagd voor het afvalprobleem op het kerkplein bij de Bethlehemkerk. Het heeft nog niet veel geholpen, want de ChristenUnie kreeg onlangs een mail van een buurtbewoner dat er nog steeds een afvalprobleem is.

De buurtbewoner gaf het volgende aan: “De situatie rondom het afval op het kerkplein is niet gewijzigd. Nog steeds komen medewerkers van de gemeentereiniging elke ochtend de rommel opruimen. Eerst een medewerker die het grove vuil meeneemt, daarna een veegwagen. Vorige week zondag, dat was 7 november, was het zoveel dat de kerkgangers van de Bethlehemkerk het plein eerst zelf maar hebben schoongemaakt.”

Jaco van Erk (CU): "Op 13 september is er een toezegging gedaan dat de wijkcoach/wijkagent hierin een rol zou gaan spelen richting deze groep, om het probleem op te lossen. Wij hebben de volgende vragen richting de portefeuillehouder.

Waardoor lukt het (nog) niet om met elkaar in een andere/betere situatie terecht te komen? Jetten: "Het blijkt lastig te zijn om in gesprek te raken met deze daders, maar deze 'soclale insteek' is wel van belang. Ik blijf de situatie aandacht geven en zet me ervoor in om een verandering tot stand te laten komen".

Welke acties zijn er tot nu toe gepleegd? Jetten: "Er wordt met enige regelmaat gesurveilleerd en meldingen worden gevolgd/opgevolgd. Er zijn nog geen directe contacten geweest met deze groep".

In hoeverre komt handhaving of de politie in beeld om, wanneer noodzakelijk, proces verbaal op te maken? Jetten: "Dan moeten we iemand op heterdaad betrappen en dat blijkt in de praktijk lastig te zijn".

Sophia de Keizer (VVD) vroeg vervolgens of mobiele camera-beveiliging een optie zou kunnen zijn. De burgemeester neemt deze optie mee in de gesprekken met politie/openbaar ministerie, aangezien ze dit niet alleen kan beslissen. Mocht dit gaan gebeuren, dan worden de fractievoorzitters op de hoogte gesteld.

Zie ook:

Lees meer over:

bethlehemkerk christenunie
Deel dit bericht met je vrienden!