zondag 5 december 2021

Alles over Papendrecht

Odensehuis Papendrecht nu ook voorzien van een eigen AED

29 juli 2020 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Op woensdag 29 juli is de AED van het Odensehuis aan de PS Gerbrandystraat 31 geactiveerd. Op de foto staat de trotse voorzitter, Piet Bezemer, naast de AED.

De AED is geschonken door Merba BV uit Oosterhout en is opgenomen in het netwerk van Hartslagnu in Papendrecht. Dat betekent, dat de AED voor iedereen beschikbaar en bereikbaar is.

Inmiddels zijn er bij Hartslagnu meer dan 500 burgerhulpverleners aangesloten en meer dan 35 aangemelde AED's. De meeste vrijwilligers van het Odensehuis in Papendrecht hebben de opleiding voor hulpverlener gevolgd of zullen die na de vakantie gaan volgen. Dat is een veilig gevoel voor de bezoekers en mantelzorgers, die regelmatig het Odensehuis bezoeken.

Over HartslagNu
Belt iemand 112 met het vermoeden van een hartstilstand, dan roept HartslagNu automatisch burgerhulpverleners op in de buurt van het slachtoffer. Zij krijgen de opdracht om te gaan reanimeren of om een AED te halen. Zo krijgt het slachtoffer snel de juiste hulp terwijl de ambulance onderweg is.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!