Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Omwonenden denken mee over nieuwbouwplannen VO scholen

7 september 2020 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Het College van B&W stelt voor om in de toekomst op twee locaties in Papendrecht een voorgezet onderwijs school te huisvesten. Aan de Vijzellaan wordt een nieuwe school gebouwd (De Lage Waard) en op het terrein Van der Palmpad tot aan de Douwes Dekkerlaan wordt een nieuwe school gebouwd (Willem De Zwijger College). De vestiging van De Lage Waard aan de Burgemeester Keijzerweg komt dan te vervallen.

De gemeente wil ook graag direct omwonenden en gebruikers van de huidige VO-locaties hierin betrekken, en daarom zijn er deze week inloopmomenten.

Op maandag 7 september werd het eerste inloopmoment gehouden in De Lage Waard aan de Vijzellaan. In de aula lagen grote luchtfoto's, zodat er tijdens gesprekken naar bepaalde locaties verwezen kon worden. 

Het bleek dat zo ongeveer alle omwonenden De Lage Waard een goede buur vinden en dat deze gewoon moet blijven. Maar liever heeft men geen woningbouw op het sportveld naast de school. En wat betreft hoogbouw zijn alle omwonenden het er over eens dat dat ongepast en onwenselijk is.

Morgen en donderdag zijn de volgende twee inloopmomenten:
Dinsdag 8 september: 16.30 – 18.30 uur in CSG De Lage Waard aan de Burgemeester Keijzerweg.
Donderdag 10 september: 17.30 – 19.30 uur in het Willem de Zwijger College aan de Van der Palmstraat.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!