zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Archieffoto digitale vergadering gemeenteraad

Onafhankelijk Papendrecht boycot vergadering, omdat deze nu digitaal is

28 oktober 2020 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - De afgelopen keren werden de commissievergaderingen in Theater De Willem gehouden, omdat daar meer ruimte is dan in de raadzaal. Op maandag 26 oktober werd de commissievergadering ABZ volledig digitaal gehouden, om de kans op coronabesmettingen nog kleiner te maken.

Tijdens een eerdere vergadering bleek er achteraf een besmet persoon aanwezig te zijn. Er zijn verschillende raadsleden met een kwetsbare gezondheid. Zij vonden het risico erg hoog om fysiek te vergaderen. Om iedereen erbij te kunnen laten zijn, is er daarom digitaal vergaderd.

Er wordt nu heftig gereageerd door Ruud Lammers van Onafhankelijk Papendrecht, omdat de digitaal werd gehouden. Ruud Lammers geeft aan:" Fysiek vergaderen wordt wat ons betreft weer leidend. Digitaal vergaderen vinden wij niet alleen onplezierig, maar het kan ook een fysieke vergadering niet vervangen. En het werkt daarnaast vervreemdend. De plaatselijke democratie leidt ernstig onder het digitaal vergaderen. Het is niet voor niets dat het parlement fysiek vergadert, de wetgever maakt het fysiek vergaderen ook mogelijk, dus laten wij dit voorbeeld volgen, niets staat ons wettelijk in de weg."

Ruud Lammers heeft daarom de afgelopen commissievergadering ABZ geboycot.

Leon van den Dool (CDA) geeft aan: "Heel eerlijk gezegd begrijp ik daar heel weinig van. Er is door de raad nooit een expliciet besluit genomen over digitaal of fysiek vergaderen voor de commissies. Dat heeft, lijkt mij, niets met achterkamertjes te maken, maar omgekeerd met het vinden van een manier waar iedereen bij kan zijn. Zelfs inwoners, want de digitale bijeenkomsten worden ook uitgezonden."

 

Lees meer over:

Onafhankelijk Papendrecht
Deel dit bericht met je vrienden!