donderdag 27 januari 2022

Alles over Papendrecht

Ontwerp voor 89 appartementen hoek Veerweg-Vondellaan

23 juli 2021 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Op de hoek van de Veerweg-Vondellaan, waar voorheen garagebedrijf Van Wijngaarden gevestigd was, zijn plannen voor woningbouw. Het betreft de bouw van een appartementengebouw met 89 koopwoningen, verdeeld over twee gebouwen van respectievelijk 7 en 11 lagen met een verbindingsstuk van 3 lagen. De begane grond zal ingericht worden als parkeergarage voor de bewoners.

De twee gebouwen zijn dus 23 en 35 meter hoog, verbonden door een tussenlid van 11 meter hoog.

Met het plan worden 51 dure koopappartementen en 38 middeldure koopappartementen voorzien.

Parkeren
Binnen het plangebied worden in de gebouwde parkeervoorziening in de plint van het gebouw 75 parkeerplaatsen voorzien. Daarnaast zijn er rondom het gebouw 64 parkeerplaatsen beschikbaar in de toekomstige situatie. Hiervan zijn er 6 aanwezig aan de ventweg Veerweg, 14 parkeerplaatsen langs de Vondellaan, 9 parkeerplaatsen langs de Coornhertstraat en 35 parkeerplaatsen op het aan te leggen parkeerterrein. De donkergrijze parkeervakken zijn openbaar. De parkeerplaatsen zijn aan de zijkant en voor het gebouw voorzien. Hiermee wordt aan de Parkeernormennota Papendrecht 2018 voldaan. De parkeernorm is in de regels van dit bestemmingsplan geregeld.

Bestemmingsplan
Om de bouw van een appartementencomplex met 89 koopwoningen mogelijk te maken, is een procedure voor het wijzigen van het bestemmingsplan opgestart.

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende bijlagen kunnen tot en met woensdag 11 augustus 2021 hier worden ingezien of tijdens openingstijden op werkdagen worden ingezien op de leestafel in het gemeentehuis of op afspraak (telefoonnummer 14078). De stukken zijn ook digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nll (plannaam: NL.IMRO.0590.Vondellaan-2001).

Zie ook:

Lees meer over:

appartementen vondellaan veerweg
Deel dit bericht met je vrienden!