vrijdag 21 januari 2022

Alles over Papendrecht

Oud-rector Leo Jansen (93) was van onschatbare waarde voor De Lage Waard

10 november 2021 (door de redactie)

PAPENDRECHT - Scholengemeenschap de Lage Waard in Papendrecht herdenkt met warme woorden het overlijden van de rector van 1979 tot 1987, ir. Leo B. Jansen.

Hij werd 93 jaar en zal vrijdag in besloten kring in Papendrecht worden begraven. Jansen was als schaker bekend vooral in Dordrecht en Sliedrecht mede door opening: De Leeuw het zwarte Wapen.

De Lage Waard kreeg niet alleen leerlingen uit de Alblasserdam, maar ook veel uit de Dordtse binnenstad, die de oversteek over het water daarvoor maakten.

Jansen hoorde bij het tijdperk van de scholengemeenschap, toen het zelfstandig werd en los kwam te staan van het Chr. Lyceum in Dordrecht. Dat was in 1972.

Alle medewerkers die met Leo hebben samen gewerkt, hebben het volgende bericht vandaag gekregen:

"Leo Jansen werd in augustus 1972 benoemd als docent wis- en natuurkunde aan de toen net zelfstandig geworden CSG De Lage Waard. Een jaar later werd hij conrector, in 1979 rector, tot zijn pensionering in 1987. Voor de organisatie van de school in de fase waarin deze snelle groei doormaakte heeft hij een onschatbare waarde gehad. Wie hem hebben gekend herinneren zich zijn gedrevenheid, bijzondere humor en zijn voortdurende inspanning voor schaken in de school".

Zie ook:

Lees meer over:

rector leo jansen
Deel dit bericht met je vrienden!