donderdag 28 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Overdekte fietsenstalling aan de Veerpromenade 104 komt er nu echt aan

22 juni 2021 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Door de beoogde ontwikkeling aan de Veerpromenade kan de huidige bewaakte fietsenstalling niet blijven voortbestaan op de huidige locatie. Als alternatief heeft het college van B&W voorgesteld om een permanente overdekte fietsenstalling te realiseren, met als voorkeurslocatie Veerpromenade 104, tussen Bakker Bart en Shoeby Fashion. Momenteel is deze locatie in gebruik als tijdelijke expositieruimte.

Op maandag 21 juni werd dit voorstel besproken in de commissievergadering ABZ.

De wens voor een overdekte permanente fietsenstalling leeft al langer bij de gemeenteraad, want op 9 juni 2011 (!) is er door de raad unaniem een motie aangenomen om zo'n fietsenstalling te realiseren.

Deze permanente overdekte fietsenstalling moet voldoen aan de volgende criteria:
1. De stalling moet liggen aan de toe leidende fietsroute(s);
2. De stalling moet ‘ín’ of aan de rand van het kernwinkelgebied liggen;
3. De stalling moet liefst binnen een straal van 100 meter van het hart van het winkelgebied liggen;
4. De stalling moet zoveel mogelijk nabij de ingang (maximaal 50 meter) van een fietsmagneet (de belangrijkste fiets aantrekkende winkelvoorziening) liggen.

Het gaat om een proeftijd van een jaar en wordt ingericht met de bestaande stallingsmaterialen als pilot uit te voeren. Als de locatie aanslaat bij het winkelend publiek, dan kan er worden overgegaan tot het verder inrichten van de permanente overdekte fietsenstalling Veerpromenade 104 voor een lange contractduur.

De structurele kosten per jaar voor investeringen en afschrijving zijn € 11.400,-
De structurele kosten per jaar voor huur, energie, onderhoud, etc. zijn: € 36.510,-

De partijen waren het er unaniem over eens dat dit een goed voorstel is en daarom gaat het volgende week als hamerstuk naar de gemeenteraad.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!