Papendrecht pakt punt, maar had meer verdiend

27 september 2021 door de redactie

PAPENDRECHT - Aan het eerste competitieduel van het seizoen heeft Papendrecht een punt overgehouden. Op sportpark Nieuwenhoorn in Hellevoetsluis viel in de eerste helft weinig te beleven, behoudens de drie minuten waarin de goals vielen. Illustratief was het feit dat in de 25e minuut voor het eerst een keeper handelend moest optreden. Het was Papendrecht-goalie Roy Rijntjes die redding moest brengen op een inzet van Dimitri Gomes Almeida. Niet veel later was het dezelfde Gomes Almeida die het Cees Baars lastig maakte in de defensie. De centrale verdediger moest zich corrigeren met een strafschop tot gevolg. Aanvoerder Melvin Winterberg ontfermde zich over de strafschop. Ondanks dat Roy Rijntjes de bal nog raakte, verdween die in de linkerhoek. Binnen drie minuten kwam Papendrecht op gelijke hoogte. Een mooie aanval van Papendrecht leek te eindigen toen Frank Molendijk prima ingreep. Hij zag vervolgens Jarden van Ek over het hoofd toen hij terugspeelde op zijn keeper. De snelle buitenspeler rondde het buitenkansje geweldig af: 1-1.

Na de rust viel er veel meer te genieten. Papendrecht nam het heft in handen en creëerde direct verschillende kansen. Nieuwenhoorn kwam er niet meer aan te pas en beperkte zich tot counteren, zonder echt gevaarlijk te worden. De grootste kans was voor Semih Kaplan. De behendige speler verscheen via de kluts alleen voor Nieuwenhoorn-keeper Tom van der Leeden. Zijn inzet kon gekeerd worden door de doelman. Papendrecht, dat conditioneel duidelijk sterker was dan Nieuwenhoorn, was heer en meester. De thuisploeg, die regelmatig gebruikmaakte van de botte bijl, werd steeds verder naar achteren gedrukt.

Na een wilde charge van Lukas Harmann op Jarden van Ek stond Nieuwenhoorn met 10 man. Niet veel later had nog een rode kaart moeten volgen na een charge op invaller Cerezo Drenthe, maar scheidsrechter Ivar Gieles liet het ditmaal bij geel. Cerezo Drenthe was in de 95e minuut nog dicht bij de winnende treffer maar zijn verwoestende uithaal vanaf de rand van de zestien werd door Tom van der Leeden uit de bovenhoek getikt. Scheidsrechter Gieles hield het na 8 keer geel, netjes verdeeld over beide ploegen, en dus eenmaal rood, in de 98e minuut voor gezien.

Opstelling: Rijntjes, Baars, Kamerling, Van der Werff, Van Rooijen, Leenheer, Bravenboer (Tomas de Brito), Ruiz, Van Ek, Kaplan (Drenthe), Van Ree.