zaterdag 23 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Papendrecht start met werkzaamheden voor 5G

20 april 2021 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Aan de hoogspanningsmast aan de Vijzellaan ter hoogte van het Molenpad, worden er deze week werkzaamheden verricht om het 5G netwerk verder uit te rollen in Papendrecht.

Op de foto is te zien hoe twee werkmannen op grote hoogte in de mast hangen en de oude atennes verwijderen. Vervolgens worden de nieuwe atennes omhoog getakeld en bevestigd.

Over 5G
5G staat voor de vijfde generatie mobiele netwerken. Belangrijkste kenmerk is de extreem hoge snelheid. 5G is niet alleen sneller dan 4G, het kan ook meer data versturen, is stabieler en is minder belastend voor de accu van jouw apparaat.

Zorgen om gezondheid
5G heeft een grotere capaciteit en biedt snellere gegevensoverdracht dan eerdere generaties mobiele telecommunicatie. In de samenleving zijn er daarom zorgen over de mogelijke invloed van 5G op de gezondheid. De Tweede Kamer heeft de Gezondheidsraad om advies gevraagd. De raad kan geen antwoord geven op de vraag of blootstelling aan 5G-frequenties daadwerkelijk gezondheidsrisico’s oplevert. Dat komt doordat niet bekend is bij welke mate van blootstelling effecten kunnen optreden en ook niet hoe hoog de blootstelling van mensen zal zijn na ingebruikname van de 5G-systemen.

Ruud Lammers van Onafhankelijk deelt deze zorgen en wil binnenkort hiervoor het dabat aangaan in de gemeenteraad.

Lees meer over:

hoogspanningsmasten 5G
Deel dit bericht met je vrienden!