Papendrecht VR1 wint met dubbele cijfers

12 oktober 2020

PAPENDRECHT - Op zaterdagmiddag 10 oktober speelde Papendrecht VR1 van trainer-coach Eimerd van de Griend thuis tegen SSC’55 VR1. De wedstrijd werd afgewerkt in een troosteloze ambiance waarbij de regen met bakken uit de lucht viel. De opdracht was duidelijk: speel met venijn, scherp en met veel druk naar voren. Van meet af aan werd de opdracht serieus genomen tegen een ploeg die totaal onbekend was voor Papendrecht. Binnen vier minuten stond het al 1-0. Petra Dugardein pikte de bal op na een ingooi en wist na een solo over de breedte van het veld de score te openen.

Het liep bij de Papendrechtse spitsen als een trein. Ze wisten elkaar goed te vinden. De verdediging van SSC’55 wist er totaal geen raad mee. De tegenstander probeerde er sporadisch uit te komen. Die momenten mondden op niets uit, daar de solide Papendrechtse defensie en het middenveld prima verdedigden. Dankzij strakke passes, diagonaal en breed, en het koppend vermogen konden al tijdens de eerste 45 minuten 10 doelpunten worden gemaakt. Danielle Harmans scoorde middels een afstandsschot. Petra Dugardein scoorde 6 maal, waaronder een prachtige kopbal, en Britt Duijzer 3 maal.

Na het rustsignaal ging iedereen snel de kleedkamer in om te schuilen en op te warmen. Tijdens de rust werden vele wissels doorgevoerd. Daardoor moest het team na rust zijn draai weer even vinden. Het werd uiteindelijk goed opgepakt. Papendrecht-goalie Ilse Verwijs hoefde slechts eenmaal echt in actie te komen om een hard afstandsschot over het doel te tikken.

Ilse Swart maakte de 11-0 nadat ze na een pass van Shirley Kroonen alleen op de keeper kon afgaan, deze passeerde en de bal over de doellijn schoof. Julia van Maaren zorgde voor de 12-0 eindstand. Het was een wedstrijd met veel eenrichtingsverkeer en goed voor het doelsaldo. Volgende week speelt Papendrecht VR1 op het eigen Slobbengors de bekerwedstrijd tegen HSSC’61 VR1.

Het wedstrijdverslag van Papendrecht VR1 is geschreven door Eimerd van de Griend. We hebben helaas geen wedstrijdfoto. Daarom is een foto toegevoegd van trainer-coach Eimerd van de Griend die gemaakt is door Guillaume Kortekaas.