donderdag 27 januari 2022

Alles over Papendrecht

Papendrechtse horeca gooit terrassen open zonder gasten

1 maart 2021

PAPENDRECHT - Op 2 maart hebben de Papendrechtse restaurants: de Ertepeller, Grand Café Willaerts, Il Mercato, Jut&Jul, PuurLoes, Grieks Restaurant Olympia en Urban Streetfood Bar de terrassen neergezet op anderhalve meter.

De terrassen zijn afgezet met lint. “Ook de horeca kan verantwoord open”, is de boodschap die ze hiermee willen geven.
Op 2 maart is landelijk besloten om de winkels weer gedeeltelijk te openen. Ook de contactberoepen mogen weer aan de slag. De horecabranche voelt zich achtergesteld. Zij hebben het afgelopen jaar het langste de deuren gesloten moeten houden.

Met de tekst “Terrasje pakken? Extreem besmettingsgevaar!” refereren zij sarcastisch aan de vraag: 'Welk gevaar vormen wij voor de samenleving, met een georganiseerde plek in de zon voor een kop koffie?' Wellicht zijn wij juist onderdeel van de oplossing. Horeca branche-breed zal er landelijk actiegevoerd worden.

De genoemde restaurants ontvangen geen gasten, zolang dit niet is toegestaan, uit respect voor de huidige regelgevingen. Het belang van ieders gezondheid staat voorop, maar de restaurants willen zo wel laten zien dat ze klaar zijn om op een verantwoorde manier hun gasten te kunnen ontvangen.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!