dinsdag 26 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Papendrechtse organisaties verzorgen 230 vakantietasjes voor kinderen Voedselbank

14 juli 2021 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Bij de Voedselbank zijn er deze week zo’n 230 tasjes gevuld met leuke spullen voor de komende vakantieperiode. Kinderen die in armoede opgroeien, kunnen niet met vakantie. Als hun klasgenootjes op de camping zijn, blijven zij thuis. Er is er geen geld om er even tussenuit te gaan.

De diaconieën van de Bethlehemkerk, Sionskerk en Grote Kerk hebben daarom het initiatief genomen om de kinderen van wie hun ouders afhankelijk zijn van de voedselbank, te voorzien van een leuke verrassing.

De actie is tot stand gekomen in samenwerking met de Voedselbank en de Stichting Leergeld. Verder heeft de gemeente Papendrecht heeft de actie ondersteund met een financiële bijdrage en ontving de organisatie nog een gift van de Tafelronde 140 Papendrecht en Volvodealer “SvensCar BV” uit Dordrecht.

Zodoende kunnen er nu ruim 230 kinderen in deze vakantieperiode -zelfs tot en met de herfstvakantie-  genieten van de speeltuin WipWap of de Zonnebloem. Er is een bon voor een gratis ijsje en men kan met een cadeaubon iets leuks uitkiezen in de speelgoedwinkel.

Zo kan het voor de kinderen toch een leuke zomervakantie worden!

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!