zondag 23 januari 2022

Alles over Papendrecht

Papendrechtse sportscholen in actie tegen verplichte sluiting

11 januari 2022 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Nederlandse sportvertegenwoordigers hebben op dinsdag 11 januari 2022 actie gevoerd om zo snel mogelijk weer open te kunnen. Vandaag hebben zij de petitie: ‘Erken sport als essentiële dienstverlening, open sportlocaties’ overhandigd.

In aansluiting hierop hebben de Papendrechtse sportscholen, Legacy Gym, Crossfit Papendrecht, Sportcentrum Physique, Firstclasssports Papendrecht en Bewust Fit vandaag de handen ineen geslagen en hebben zij de gemeente Papendrecht gevraagd om de sportscholen weer te mogen openen. Want momenteel mogen zij alleen in de buitenlucht geopend zijn.

Vanmorgen hielden zij een ‘Gooi Open dag’ en openden zij hun deuren tussen 09.00-11.00 uur voor steun en een goeie kop koffie. Op de foto is te zien dat er bij Sportcentrum Physique een partytent stond. Men stond daar netjes op afstand van elkaar, er was een bakkie koffie, lekkere chocolade en op de achtergrond klonk gezellige muziek. "We hebben leuke aanloop gehad en veel steun. Ook kregen we reacties van mensen die moesten werken en helaas niet langs konden komen."

Er werd wel gecontroleerd door BOA's van de gemeente Papendrecht, maar actie werd begrepen en dus gedoogd.

De gezamelijke boodschap was: "Met deze actie willen wij het maatschappelijk belang van sport nogmaals onder de aandacht brengen, zodat ook het Kabinet de rol van onze sector voor een gezonde en weerbare samenleving, die de druk op de zorg juist kan verlichten, erkent."

 

 

 

 

Lees meer over:

sportschool
Deel dit bericht met je vrienden!