PKC naar tweede rond Play-offs na wederom zware wedstrijd tegen DVO

27 maart 2021 door de redactie

PAPENDRECHT - Op zaterdag 27 maart speelde PKC haar tweede wedstrijd tegen DVO in de eerste ronde van de play-offs. Na de eerste wedstrijd nipt te hebben gewonnen, bleek de tweede wedstrijd ook een dubbeltje op zijn kant te zijn.

‘Ongelooflijk, wat een wedstrijd zeg.’ Die woorden sprak commentator Tim van Zoeren tijdens de slotfase van DVO tegen PKC. DVO startte in exact dezelfde opstelling als afgelopen woensdag, bij PKC stond Brett Zuidwegt op de plaats van Julie Caluwé. Het was hard werken voor de doelpunten, na zes minuten stond het slechts 1-3. Daarna waren het de Papendrechters die uit konden lopen naar een verschil van vier (3-7), wat een time-out voor DVO uitlokte. Dat sorteerde weinig effect: PKC kon blijven herhalen doordat het een behoorlijk reboundoverwicht had en de thuisploeg stond niet best te schieten. Sanne van der Werff was, net als in de heenwedstrijd, van levensbelang voor PKC en bij rust stond de ploeg van Scholtmeijer en Tromp op een 7-11 voorsprong. ‘Hard maar fair’, was de conclusie van analist Ben Crum (oud-coach van beide ploegen) na de eerste helft.

In de eerste fase na rust sloeg DVO-coach Richard van Vloten aan het wisselen. Daniëlle Boadi en Gertjan Meerkerk werden van vak gewisseld en dat had effect. In plaats van de voorsprong uit te breiden, leek PKC de controle kwijt te zijn in dit duel, waaraan beide arbiters hun handen vol hadden. DVO kon de achterstand repareren en met twee doelpunten van Boadi was het bij 13-13 weer een wedstrijd. Aan de andere kant was het wederom Van der Werff die doel trof en PKC op voorsprong zette. Echter, drie goals op rij voor DVO (één keer Meerkerk en opnieuw twee keer Boadi) zorgde voor een eerste voorsprong voor de Bennekommers. Een spannende en enigszins rommelige slotfase volgde, waarin PKC niet alleen aan kon haken, maar over DVO heen kon gaan. Met nog zes minuten op de klok en een 17-18 stand nam Van Vloten opnieuw een time-out, maar deze kon het ritme van PKC niet breken. Boadi tekende vijf minuten voor tijd voor haar zesde goal, maar in de resterende minuten kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. Uitslag: 18-20

PKC gaat na twee spannende duels door naar de tweede ronde van de play-offs. Daarin treft het TOP.