PKC wint eerste wedstrijd in kampioenspoule van LDODK

19 februari 2022 door de redactie

PAPENDRECHT - Op zaterdag 19 februari speelde PKC de eerste wedstrijd in kampioenspoule van de Korfbal League, een thuiswedstrijd tegen LDODK.

LDODK startte sterk en nam de voorsprong nam in Papendrecht. Bij PKC begonnen Richard Kunst en Brett Zuijdwegt op de bank. De thuisploeg startte matig en was aanvallend heel onrustig, maar twee goals van Laurens Leeuwenhoek (7-6 en 8-6) leidden een betere fase in. Langzaam maar zeker liep PKC weg van LDODK, waar Gerald Aukes al vroeg begon met wisselen. Twee goals van Marlou Kuiper beperkten de schade bij LDODK iets voor rust, maar het verschil was inmiddels wel vier goals (15-11).

Ook na rust bleef dat verschil op de borden maar PKC kon niet verder uitlopen. Hoewel PKC veel meer reboundoverwicht had, was het de tweede helft een stuk moeizamer dan de eerste helft met veel slordigheidjes en schoonheidsfoutjes. Echter, LDODK kon niet profiteren van de mindere tweede helft van de thuisploeg en moest zich neerleggen bij een nederlaag. De uiteindelijke uitslag was 23-19.