PKC wint ook uitwedstrijd ruim van Oost-Arnhem

08 maart 2021 door de redactie

PAPENDRECHT - Op zaterdag 6 maart speelde PKC een uitwedstrijd tegen hekkensluiter Oost-Arnhem.

Hoewel PKC snel de leiding nam, was Oost-Arnhem in het begin in staat om goed partij te bieden. Onder aanvoering van Matthijs Baerends (vier goals in de helft, waarvan twee schitterende one-handers) wist de ploeg uit Arnhem tot tien minuten voor rust prima bij te blijven, 7-9. In de laatste tien minuten kreeg PKC meer grip op de verdedigende rebound, de langere aanvallen daar tegenover troffen vaker doel.

Zo ging PKC toch met een ruime 8-15 voorsprong de rust in. Opvallend genoeg zonder Baerends in de ploeg, wist Oost-Arnhem ook in de tweede helft maar moeilijk tot scoren te komen, getuige de vier goals halverwege de tweede helft. PKC was ook absoluut niet scherp, maar had met Richard Kunst (zeven goals) en Sanne van der Werff (zes goals) nog wel twee spelers in de gelederen die de goals makkelijk maakten. De beleving van de eerste helft was wel weg, daar bracht de (wellicht wat overdreven) groene kaart van Jelmer Jonker geen verandering in. Het niveauverschil bleek kleiner, maar nog veel te groot. Uitslag: 19-33