PKC wint ruim van Groen-Geel

05 februari 2022 door de redactie

PAPENDRECHT - Op zaterdag 5 februari speelde PKC de laatste wedstrijd in poule B van de Korfbal League, een uitwedstijd tegen Groen-Geel in Wormer.

De inzet was vooraf duidelijk: winst voor Groen-Geel zou (afhankelijk van het resultaat in Sassenheim) een kans op de derde plek en dus plaatsing voor de kampioenspoule betekenen. Echter, dat zat er in Wormer geen moment in. PKC begon messcherp en liep in rap tempo uit naar een fikse voorsprong. Aan de andere kant vergat de thuisploeg met name opgelegde kansen te verzilveren, en moest het toekijken hoe PKC al voor rust de winst veilig stelde (9-18 ruststand), mede dankzij acht doelpunten van Richard Kunst.

Na rust werd het gat alleen maar groter, tot zestien goals verschil in het voordeel van PKC. Hoogtepunten in de tweede helft waren een mooie onehander van Laurens Leeuwenhoek en de buzzerbeater van Jelmer Jonker. De uitlsag was duidelijk: 15-29.

Voor Groen-Geel rest de degradatiepoule – met daarin zes punten – en daarmee ook het gevecht tegen degradatie. PKC was al zeker van de kampioenspoule – daarin zes punten – en ziet deze winst op Groen-Geel direct weer weggestreept worden.