woensdag 8 december 2021

Alles over Papendrecht

Wouter Cijsouw en Tobias Steevensz uit 6 VWO

Profielwerkstuk valt in de prijzen

7 juli 2020

PAPENDRECHT - NexTech heeft donderdag 3 juli bij het bedrijf Krohne in Dordrecht vier studiebeurzen van € 8400 uitgereikt aan middelbare scholieren voor hun technische vervolgopleiding. De leerlingen maakten indruk op de jury met hun profielwerkstukken. De winnaars komen van het Willem de Zwijger College en De lage Waard in Papendrecht en het Stedelijk Dalton Lyceum in Dordrecht.

Wouter Cijsouw en Tobias Steevensz uit 6 VWO waren de twee winnaars van het  Willem de Zwijger College. De profielwerkstukkenwedstrijd, georganiseerd door NexTech, is bedoeld om aanstormende talenten te motiveren voor een technische studie. De examenleerlingen hebben voor hun werkstuk een onderdeel van een straalmotor ontworpen, die werkt op waterstof. Zo wordt minder milieuvervuiling veroorzaakt. Bij het maken van hun profielwerkstuk hebben de Wouter en Tobias hun theoretische kennis op gebied van natuurkunde en scheikunde op de proef gesteld, resulterend in een nieuw ontwerp voor een vliegtuig op waterstof (zie afbeelding hieronder. Bron foto: Willem de Zwijger College).

Daarnaast hebben ze in het technisch paviljoen van de school hun praktische vaardigheden ontwikkeld door zelf een onderdeel van de straalmotor te bouwen (hiervoor moesten ze ook lassen!).  Vanwege het prachtige en inhoudelijk indrukwekkende verslag dat volgde op het ontwerp, heeft het bestuur van NexTech besloten om de Wouter en Tobias tot winnaar uit te roepen van deze wedstrijd! De prijs die hierbij hoort is een aanvullende studiebeurs van € 8400 gedurende een studieperiode van vier jaar. Dat geld komt goed van pas, want Tobias gaat technische natuurkunde studeren en Wouter lucht- en ruimtevaarttechniek, allebei aan de TU in Delft.

Het is voor de Willem de eerste keer dat deze mooie prijs in de wacht is gesleept en de school is dan ook met recht trots op deze technische bollebozen.

Op de foto hierboven met 4 personen, staan ook de begeleidende docenten: Gerard de Winter (links) en Laurens van der Broek (rechts).

Lees meer over:

prijzen profielwerkstuk
Deel dit bericht met je vrienden!