woensdag 26 januari 2022

Alles over Papendrecht

Reparatie Waterbushalte duurt nog wel even, gemeente kijkt naar tijdelijke oplossing

30 september 2021 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Afgelopen dinsdagavond stortte een deel van de loopbrug van de waterbushalte Veerdam in na een botsing met een Waterbus. Hierop werd de halte direct afgesloten en diezelfde nacht het het beschadigde gedeelte weggehaald ter reparatie. De gemeente Papendrecht is hiervoor verantwoordelijk als eigenaar van de halte.

Reparatie in volle gang
Een woordvoerder van de gemeente geeft aan: "Er wordt met man en macht gewerkt aan het weer operationeel maken van de halte Veerdam. Dat heeft prioriteit, maar kost ook tijd. Het is een forse schade, maar een geluk bij een ongeluk is dat er geen gewonden zijn en dat de schade uitsluitend materieel is.  

De gemeente is eigenaar en we pakken dit op in goed overleg met de exploitant, verzekeringsmaatschappijen en aannemers. Hoeveel tijd het gaat kosten kunnen we op dit moment nog niet inschatten. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat er nog een onder-water-inspectie moet plaatsvinden om te zien of daar nog schade is.

Tijdelijke oplossing
Er wordt gekeken of er een tijdelijke oplossing kan worden gecreëerd, maar die moet uiteraard wel veilig en verantwoord zijn. Tot het moment dat vervoer vanaf halte Veerdam weer mogelijk is, worden reizigers tussen Dordrecht en Papendrecht via de halte Noordhoek vervoerd."

Zie ook:

Lees meer over:

waterbushalte Veerdam
Deel dit bericht met je vrienden!