woensdag 1 december 2021

Alles over Papendrecht

Rijkswaterstaat kijkt naar inzet extra pont tijdens afsluiting fietspad Merwedebrug

24 november 2021 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Afgelopen maandag kwam het bericht naar buiten van Rijkswaterstaat dat het fietspad op de Merwedebrug in beide richtingen is afgesloten voor onderhoudswerkzaamheden van 31 januari 2022 tot en met 30 april 2022. Op de Facebookpagina van Papendrecht.net kwamen meer dan 260 reacties, bijna een record. Veel Papendrechters zijn verbijsterd over de maandenlange afsluiting van het fietspad.

Het blijkt dat veel (brom)fietsers gebruik maken van deze brug, vaak zelfs dagelijks. En de omleidingsroutes zijn voor veel weggebruikers geen optie. Want drie maanden lang met de Waterbus varen kost al gauw een paar honderd euro en niet iedereen heeft dat geld op de plank liggen. Bovendien vaart de Waterbus niet in de vroege achtend en de late avond. En omrijden via de Sliedrechtse Baanhoekbrug betekent iedere rit een extra afstand van ruim 6 kilometer.

Een aantal reacties: "Ik denk aan de jeugd die naar school moet. Brugklassers die het eerste uur moeten beginnen, moeten nu al een flink stuk fietsen terwijl het ook nog donker is. Best gevaarlijk."
"Lekker slim voor diegenen die naar hun werk moeten in de ploegendienst."

Rijkswaterstaat heeft er bewust voor gekozen om de vervanging van de houten balken niet alleen in de weekenden te doen, omdat men de klus graag in een 'korte' periode wil klaren.

De fietserbond Drechtsteden kijkt samen met Rijkswaterstaat voor een oplossing. William Nederpelt geeft aan: "De Fietsersbond Drechtsteden is in overleg om ervoor te zorgen dat er een pont gaat varen tussen Papendrecht en Dordrecht. De beoogde halte is bij het huis te Merwede, dus vlak naast de Merwedebrug."

Op Facebook komen er ook andere oplossingen voorbij:

"Misschien kan er dan een fietsbus gaan pendelen om iedereen over te zetten? In ieder geval voor de tijden buiten de waterbus."
"Gooi een auto baan open voor de fietsers! (waar auto’s dan niet mogen komen!)"
"Nog een idee waterbus gratis in die tijd, of aangepast tarief voor mensen die dagelijks over de brug fietsen."

Het is dus nog even afwachten waar Rijkswaterstaat mee gaat komen. We houden u op de hoogte.

Zie ook:

Lees meer over:

fietspad waterbus merwedebrug
Deel dit bericht met je vrienden!