maandag 2 augustus 2021

Alles over Papendrecht

Rosarium in Vondelpark krijgt grote opknapbeurt

15 juli 2021 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Het rosarium in het Vondelpark, bestaande uit 9 bloemperken, is de afgelopen jaren ernstig verwaarloosd en is niet meer de blikvanger die het jaren geleden was. Een groot deel staat flink onder water als het heeft geregend, omdat de drainage niet meer naar behoren werkt.

Om deze reden heeft D66 samen met het PAB een motie ingediend om de rozentuin in ere te herstellen. Tevens is het voorstel om het kunstwerk van de geboren Papendrechter Carel Visser, dat midden in de rozentuin ligt, op te knappen en recht te zetten. Ook moet er netjes een bordje bij komen.

De PAB, CDA, D66 en ChristenUnie waren voor, maar VVD, GroenLinks en PvdA waren tegen dit plan.
Sophia de Keizer (VVD): "In deze tijd moeten we echt goed op onze uitgaven letten. Deze zijn eenmalig € 62.000 euro. Daarbovenop komen de kosten voor het jaarlijks onderhoud, die nog niet eens bekend zijn. Uitgeven wat je niet hebt voor een postzegel in het park toont financiële korte termijn politiek. Wat betreft het kunstwerk stellen we voor om deze te laten adopteren door het beeldenpark."

Wethouder Janssen is blij met de motie die werd aangenomen, want nu is er geld om het goed aan te pakken voor de komende jaren. De drainage moet worden verbeterd en er moet een worteldoek worden gelegd, zodat er niet zomaar onkruid tussendoor kan groeien.

Zie ook:

Lees meer over:

rozentuin Vondelpark Rosarium
Deel dit bericht met je vrienden!