woensdag 29 september 2021

Alles over Papendrecht

Archieffoto editie 2015

Samenloop voor Hoop gaat definitief niet meer door

7 april 2021 (door De redactie)

PAPENDRECHT - KWF Kankerbestrijding stopt per direct met de Samenloop voor Hoop. Dat zal ook het einde betekenen van de Samenloop voor Hoop in Papendrecht.

Vorige jaar was nog besloten om het evenement in Papendrecht te verplaatsen naar 2022, maar dat gaat dus definitief niet meer door, zelfs als er volgend jaar helemaal geen corona meer zal zijn.

De laatste editie in Papendrecht was in 2017, wat toen een mooie opbrengst van ruim € 64.000,- opleverde.

De KWF licht het besluit toe op hun website: "Met pijn in het hart hebben we besloten om te stoppen met de KWF Samenloop. Dat betekent dat KWF geen tijd, geld en middelen meer beschikbaar zal stellen voor de lokaal georganiseerde Samenloop-evenementen.

We begrijpen dat deze beslissing bij velen moeilijk zal vallen. Na bijna 15 jaar en 265 Samenlopen komt er nu definitief een einde aan een bijzonder evenement, dat voor duizenden mensen heel veel heeft betekend.

De pandemie heeft ons allen hard geraakt. Net als veel andere goede doelen heeft KWF het afgelopen jaar te maken gehad met een grote terugval in inkomsten. Door het niet doorgaan van evenementen is er in 2020 veel minder geld opgehaald, terwijl de vaste kosten doorliepen. Ook in 2021 zullen we tientallen miljoenen mislopen als gevolg van de coronacrisis. De relatief hoge kosten van een Samenloop zijn hierdoor niet langer te verantwoorden, en daarom hebben we met pijn in het hart dit besluit moeten nemen.

We kunnen terugkijken op veel mooie en vaak ontroerende momenten die wij samen hebben meegemaakt. We zijn alle vrijwilligers, deelnemers, survivors en sponsors enorm dankbaar voor alles wat zij voor de Samenloop hebben gedaan. We koesteren de herinnering aan de vele gevoelens van saamhorigheid en troost die we samen mochten beleven."

Zie ook:

Lees meer over:

kwf samenloop voor hoop
Deel dit bericht met je vrienden!