donderdag 9 december 2021

Alles over Papendrecht

Bron foto: Schenk Tanktransport

Schenk Tanktransport neemt branchegenoot Eikelenboom Transport over

19 mei 2021

PAPENDRECHT - Schenk Tanktransport en Eikelenboom European Food Transport BV kondigen een voorgenomen transactie aan betreffende de overname van de transport- en opslag activiteiten van Eikelenboom door Schenk Tanktransport. Doelstelling is de overdracht per 1 juli 2021 te realiseren.

Eikelenboom, met vestigingen in Amsterdam, Bergen op Zoom en Ardooie (B) is een tanktransportbedrijf, met een zeer goede positie in het transport van vloeibare food & feed producten. Het bedrijf beschikt over een wagenpark van 60 trekkers, 90 tankopleggers en diverse tankcontainers. De focus ligt op het verrichten van wegtransportactiviteiten in hoofdzakelijk de Benelux landen, het Ruhrgebied en Noord-Frankrijk. De transportomzet van Eikelenboom bedraagt ca € 10 mio.

Volgend op de zoektocht naar een partner heeft Schenk Tanktransport gevestigd in Papendrecht (NL) een principe akkoord bereikt om het personeel, het wagenpark en de commerciële afspraken met betrekking tot de transport- en opslagactiviteiten van Eikelenboom in Nederland en België (Transport Bevernaegie) over te nemen. Schenk Tanktransport is een internationaal transportbedrijf met activiteiten en vestigingen in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. De kernactiviteiten van Schenk bestaan uit het vervoer van vloeistoffen en gassen, zowel over de weg als intermodaal. De jaarlijkse omzet van Schenk bedraagt ca € 215 mio. Het voornemen is om de over te nemen operationele activiteiten te integreren in een dochteronderneming van Schenk, Tanktransport Thys, die actief is in het vervoer van vloeibare Food & Feed producten.

Na integratie ontstaat een sterke Food-Feed transport activiteit binnen Schenk met een omzet van meer dan € 20 mio, waarin meer dan 100 medewerkers actief zullen zijn. Door deze uitbreiding en verdichting van het netwerk kan aan de opdrachtgevers meer flexibiliteit en kwaliteit geboden worden. Middels optimalisatie, verduurzaming van het wagenpark en schaalvergroting zullen we in staat zijn de markt continuïteit en stabiliteit te blijven bieden.

Albert Eikelenboom gaat mee in de nieuwe organisatie om de commerciële relaties en slagkracht in stand te houden.

Deze transactie heeft geen effect op Eikelenboom Cleaning, de cleaning maakt geen onderdeel uit van de voorgenomen overname. Ary Eikelenboom blijft verantwoordelijk voor de resterende Eikelenboom-organisatie welke met drie reinigingsstations in Bergen op Zoom, Amsterdam en Ardooie (B) actief is.

Lees meer over:

schenk taktransport eikelenboom
Deel dit bericht met je vrienden!