zondag 23 januari 2022

Alles over Papendrecht

Schenking fotoboeken Fokker/Aviolanda aan Museum Dorpsbehoud

10 januari 2022

PAPENDRECHT - Onlangs mocht de voorzitter van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht uit handen van Wethouder Paans van de gemeente Papendrecht zes fotoboeken in ontvangst nemen.

Deze zes fotoboeken waren bij de verhuizing van Fokker van het oude kantoor naar het nieuwe kantoor tevoorschijn gekomen. Besloten werd de fotoboeken aan de gemeente Papendrecht te schenken.

Hoewel het College van B. en W. zeer verguld was met de fotoboeken, vond het College,  dat de boeken beter op z’n plaats zouden zijn in Museum Dorpsbehoud.

De overdracht vond plaats op het kantoor van Wethouder P.L Paans, waarbij de fotoboeken nader werden bekeken. Een snoepwinkel! Foto’s van het oude Aviolanda, van diverse gebouwen en verbouwingen, van diverse activiteiten en projecten, maar ook van een druk bezochte familiedag in 1985, compleet met programmaboekje en draaiboek.

Dorpsbehoud is bijzonder blij met deze schenking en zal te zijner tijd deze foto’s graag laten zien aan de inwoners van Papendrecht en (oud)medewerkers van Aviolanda/Fokker.

 

Foto: Wethouder Paans en Dorpsbehoud voorzitter Margré van Wijngaarden, verdiept in de prachtige foto’s van een bedrijf, dat al sinds 1927 een belangrijke rol speelt in de bedrijfsgeschiedenis van Papendrecht.

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!