donderdag 21 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Foto: Gemeente Papendrecht

School op Seef labels voor vier basisscholen

18 september 2020 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Afgelopen week reikte verkeerswethouder Kees de Ruijter tijdens de Schoolbrengweek maar liefst vier nieuwe 'School op Seef' labels uit op basisscholen in Papendrecht.

De scholen die (opnieuw) met het welverdiende label mogen pronken zijn De Augustinusschool, SBO De Kameleon, De Knotwilg en ’t Kofschip. In Papendrecht nemen negen basisscholen deel aan het School op Seef label.

Het label toont aan dat deze scholen voldoende aandacht schenken aan verkeerseducatie en verkeersveiligheid in hun schoolomgeving. Wethouder Kees de Ruijter is blij met de aandacht die de Papendrechtse scholen hebben voor verkeersveiligheid: "Kinderen hebben recht op een veilige en zo zelfstandig mogelijke deelname aan het verkeer. School op Seef biedt een nuttig én vrolijk leerproces voor kinderen, ouders, leerkrachten en de buurt om samen te blijven werken aan verkeersveilige routes naar school."

Seef Papendrecht
Het ´School op Seef´ programma zorgt in Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie. Het programma heeft als doel dat de schoolomgeving en de schoolroutes voor kinderen in de basisschoolleeftijd veilig zijn ingericht en dat er praktisch en theoretisch verkeersonderwijs in alle groepen van de basisschool plaatsvindt. Zo worden kinderen in een veilige omgeving op een eigentijdse manier begeleid in hun ontwikkeling tot duurzaam veilige weggebruikers. Daarnaast worden kinderen gestimuleerd zo veel mogelijk met de fiets of lopend naar school te gaan. Zie ook www.schoolopseef.nl

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!