maandag 6 december 2021

Alles over Papendrecht

Scouting van Brederode groeit van 100 naar 168 leden

29 mei 2021 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Het ledenaantal van de Papendrechtse Scoutinggroep Van Brederode is de afgelopen jaren enorm gestegen. In de periode 2000-2010 waren er gemiddeld 100 leden. Dat liep tot 2017 op naar 125 leden en inmiddels heeft de groep maar liefst 168 leden!

De groei van het aantal leden is vooral terug te zien bij de jeugdspeltakken en ook bij de vrijwilligers. Zo hebben de scouts (leeftijd 11-15) momenteel bijna 40 leden en welpen 2 (leeftijd 9-11) circa 35.

Tweede speltak
Na uitgebreid onderzoek en overleg met de ouders en de leden heeft de vereniging officieel besloten om een tweede speltak voor de scouts op te richten. Naast de opkomst op vrijdagavond heeft de tweede groep scouts vanaf dit najaar op zaterdagmiddag opkomst. Ook is ervoor gekozen om vanaf dan zowel welpen 1 als bij welpen 2 in te richten voor leden van 7-11 jaar.

Voorzitter Winanda Kroek is enthousiast: "Onze vereniging is al een aantal jaar actief toekomstgericht aan de slag en heeft zich extra ingespannen op leuke programma's, kwaliteit en zichtbaarheid. Het is super om te zien hoe dit nu terug te zien is in de ledengroei! Het enthousiasme en de toewijding van de vrijwilligers is enorm, ondanks de coronacrisis. De komende maanden worden gebruikt voor de voorbereidingen op het vormgeven van de nieuwe scoutsspeltak en voor de aanpassingen bij de welpen. Een mooie afsluiting van het 55-jarig jubileumjaar!"

Zie ook:

Lees meer over:

scouting van brederode
Deel dit bericht met je vrienden!